musik


 

Man ved med videnskabelig sikkerhed, at der hjælp at hente i musik – især til depression og angst, som følger med de fleste psykiatriske lidelser. Lige så sikkert ved man, at det udvikler ens hjerne og styrker hukommelse og indlæring, både når man lytter til, og når man selv spiller musik.

På Ørbækskilde laves musikundervisning for enhver, der viser den mindste interesse. Man behøver ikke at have spillet før eller at kende særligt til et instrument. Man får lov til at prøve sig lidt frem, i starten med enkle ting. Og fra et glimt af interesse kan alting udvikle sig. Undervisningen tager udgangspunkt i det enkelte menneske – men i et samspil med andre.

Musikcafeen
“Søndags cafeen” på Ørbækskilde er tilbud til alle, hvor beboerne inviterer til hyggeligt samvær søndage kl. 14-16. Sommetider står den på fællessange, sjove historier, kaffe og kage. Og sommetider en lille koncert med husorkesteret.

Beboerne siger:

Musik giver genklang i følelserne. Den følelsesmæssige forbundenhed jeg har med sangene og musikken – deler jeg med andre. Jeg er blevet bedre til at dele oplevelser med andre, og det har givet mig styrke. Ethvert menneske har sin egen melodi, og musik og tekst bliver en spejling af mennesket.

Og beboerne siger:

Det er sjovt og udviklende at spille musik. Man kommer tæt på sine følelser og det er med til at føre os ud i et liv i frihed fra de enorme begrænsninger, man kan opleve som psykisk syg. Man bliver simpelthen rask af at spille musik. Osse selvom vejen kan gå to skridt frem og et tilbage, som man siger. Så ér det alligevel frem. Og man bliver så glad undervejs.

Musiklokale og cafe er under ombygning i september måned.

 

Syng for livet
Vi synger på Ørbækskilde. Og vi ville gerne gøre det meget mere. Bl.a. fordi vi mærker, at vi får det bedre. Vi har her samlet en håndfuld gode videnskabeligt anerkendt grunde til, at vi får det så godt.

Kilder: Sangens Arr, New Scientist, Integrativ Physiological & behavioral Science, Journal of Behavioral Medicin – OG Samvirke.