Motion


motion

Når man flytter ind på Ørbækskilde er det for at gøre noget godt for sig selv. Så er det fordi man dybest set gerne vil videre med sit liv. Det er naturligvis svært at være superaktiv i starten. Men ved fælles hjælp skal det nok lykkes.

Alle og enhver ved, ar man ikke bliver rask af at blive liggende i sin seng. For nogen ér det bare svært og man får lyst til at lave nat til dag for at undgå udfordringer og undgå for meget kontakt.

Det er vigtigt, at du hverken tænker på Ørbækskilde som hospital, plejehjem eller hotel. Det er en helt anden måde at blive sund og rask på. Det er en miljøterapeutisk måde, Netop fordi du er her for at blive sund og rask, så har du brug for daglig træning og aktivitet. Og du har brug for daglig kontakt (MODERAT I STARTEN) OG du har brug for masser af lys og luft.

Personale og beboerne er fx sammen om at drive en større landhusholdning. Vi skal se til dyrene. Vi skal hente ting ind fra køkkenhaven. Vi skal måske køre hø. Der er altid et eller andet, der giver os grunde til at komme ud i den friske luft.

Der er ikke meget, der giver motion som at hugge brænde eller grave have. Men vi går også i motionscenter, vi spiller badminton, vi cykler, vi svømmer og vi går morgentur eller andre ture, løber på stranden, oma. For at holde sig sund og rask skal man (jfr experterne) motionere ml ½-1 time dagligt og herunder få pulsen op og sved på panden mere end én gang undervejs.

Hver beboer har sit personlige udviklingsprojekt, som man helst skal arbejde lidt på hver dag. Så meget eller så lidt man nu engang kan. Det er ikke sikkert, man kan så meget lige når man ankommer. Men mellem ½ og 5 timer er fint. På længere sigt er målet, at du skal være så selvhjulpen som overhovedet muligt. Du må gerne blive så god, at du kan sige kontanthjælp eller pension goodbye, få en uddannelse, tage et job og blive selvforsørgende. Men det er også fint, hvis du kan klare en hverdag så nogenlunde selvstændigt og har lært at holde dig sund og rask.

Beboere på Ørbækskilde kan: